Sari la conținut

Despre

Atelierul lui Habarnam nu e o fabrică și nici măcar un loc în sine. Deocamdată nu e nici măcar o afacere. E plăcerea unui om (a mea) de a meșteri, de a-mi pune mintea dar și mâinile la lucru într-un mod creativ și relaxant. 

I-am spus așa pentru că nu aveam habar (și încă n-am nici acum, uneori) ce obiecte vor ieși din mâinile mele și nici cum o să le fac. N-am avut habar nici de ceea ce implică lucrul cu lemnul sau metalul dar am învățat și încă mai învăț multe despre asta.

Îmi plac vechiturile și îmi place lemnul, în special cel folosit, cu tot cu personalitatea și imperfecțiunile lui. Caut aceste lucruri prin piețe de vechituri, prin gospodăriile vecinilor, pe la prieteni sau, uneori, chiar online. Îmi place să reconvertesc lucruri pe care altfel nimeni nu le-ar mai folosi vreodată și îmi place să dau viață din nou bucăților de lemn pe care alții le-ar pune pe foc. Mesteresc obiecte utile și (uneori) doar decorative din vechituri de metal, obiecte și lemn recuperat sau reciclat. Unii îi spun DIY, reclaimed, repurposed,  recycled, etc. Eu nu țin neapărat să mă inscru în vreun curent sau “hastag”, eu spun că fac ceea ce mă face să mă simt bine.

Lucrez de plăcere, când am timp și doar dacă mă vizitează muza cu tolba plină de idei. Mă îndrăgostesc iremediabil de fiecare obiect care a ieșit din mâinile mele și nu aș înstrăina niciunul. Fiecare obiect pe care îl fac e unic dintr-un motiv foarte simplu: fiecare bucată de metal sau lemn pe care o folosesc are caracteristici unice, nu există două la fel. 

Îmi place să spun că am moștenit de la bunicul meu plăcerea de a meșteri mereu ceva pe lângă casă și-acum, după atâția ani, îmi place să cred că voi putea da și eu mai departe Habarnelului aceleași aptitudini așa că îl iau după mine de câte ori pot și îi dau câte un cui de bătut sau altceva de făcut. Poate de asta nu am timp să fac prea multe pentru că trebuie să stau mereu cu ochii pe el.

Te invit și pe tine să arunci un ochi prin atelier, să cumperi sau, dacă ai obiecte vechi de care vrei să te desparți, să îmi dai de știre.